6 Sebab Kenapa Bisnes Wajib Gunakan Pemasaran SMS.

6 Sebab Kenapa Bisnes Wajib Gunakan Pemasaran SMS.

Wpn sms ni bknlh benda baru, tapi masih ramai lg usahawan, peniaga, pemilik bisnes yg tk tau cmne nk manfaat sms marketing.

Sms ni dh wujud sekian lama, ingt lg masa zaman Nokia 3310 dulu? Masa tu, sms mrupakn tools feveret utk mesej kkwn, msg awek (utk yg tgh sakan bercinta), msg lecturer, msg mak ayah (masa sy student dulu)..

Pendek kata, serba-serbi sms lh medium komunkasi trpenting. Masa tu blum wujud lg pesbuk, wassap, instagram, weechat dll.

“Sy tk prnh tau pun psl sms marketing sblm ni, apa yg bestnya sms ni masta?

Ni masta nk share ckit.

6 SBB KNP BISNES ANDA WAJAR GUNA SMS.

 

1 – Tk plu Internet.

Klebihan plh utama pmsrn sms adlh TAK prlu internet utk mnghantar promosi. Tk plu risau klu tpt tu xde internet ke, takde wifi ke, data ‘E’ ke. Msh blh hantar sms..

As long as ada phone line, dh blh guna pmsrn sms..

 

2 – Blh dibawa kemana sj.

Fungsi sms ni, wujud dlm phone sj. Tak kish samada phone tu black n white screen mcm 3310 ke atau smartphone ke tablet ke, kesemua ada function sms ni.

Walau dimn kita berada, kita masih blh hantar sms dimana2 dn bila2 sj yg kita suka. Anywhere, anytime bak kata omputihnya.

Dlm kereta ke, dlm train ke, dlm LRT ke, kat RNR ke, kt rumah ke, pejabat ke, tak kish dimn2 pun.

 

3 – Fleksible.

sms marketing sgt fleksible utk digunakan brsama apa jua pemasaran, samada scr online atau offline marketing.

Cthny, blh diguna bersama pesbuk wall post, FB Ads, instagram, wassap, pmsrn email dan lain2 channel pmsrn on9. Utk offline pula, blh digunakn brsma flyers, bunting, banner, iklan tv, radio dn sbgnya,

 

4 – Ringkas & straight to the point.

Sesuai dgn namanya ‘Short Messaging System’, msj yg dihantar lbh ringkas, padat & padu. Straight to the point apa yg nk disampaikn.

Tk prlu copywriting meleret atau panjang berjela. Sms hanya terhad utk 160 character utk setiap kredit sj. Tapi, klu nk hantar lbh pnjg pun blh, tkder masalah, blh hantar bbrp kredit spt 2 atau 3 kredit.

 

5 – Kos berpatutan..

Kos mnjlnkn pmsrn sms, taklah mahal sbnrnya. Skrng ni, kos sms blh dpt serendah RM0.05 sen je.. Byk syrikar telekomunikasi yg tawarkan harga sms brpatutan. Kos fb ads pun skrng ni dah susah nk dpt kos camtu. Blh kata sms lbh murah brbanding facebook ads.

Dgn teknolgi baru skrg, sistem baru, tak plu lagi bergantung pd pnyedia bulk sms. Blh direct terus guna sim kita sendiri. Bestkan?

 

6 – Kadar responsive tinggi.

Fakta mngatakan open rate sms jauh lbh tinggi sehingga 98% dn dibaca skurang2nya 1-2 kali dlm masa 15 minit sebaik sj sms tiba. Fakta ini adalah sahih dr analisa pakar pmsrn.

Bg peniaga, data sbegini sgt penting. Lbh tinggi kadar org yg mmbaca sms yg dihantar, lbh tinggi potensi menghasilkan jualan.

Gitulah bbrp kelebihan pmsrn sms ni yg ramai peniaga online tk perasan barangkali…

Sms tu mmg dah ada dlm setiap phone, tinggal nak GUNA je. Dh tiba untuk intergrate bisnes anda dgn sms.

Insyallah, masta akan kongsikn lbh byk lg tips dlm post akn dtg..

Belajar sesuatu? Cer komen skit kt bwh nun.

Silakn SHARE post ni, myb ada kkwn uoalls yg perlukn tips ni utk bisnes dorang. SHARING is pahala tau.

4 Tips Untuk Kekal “WIN” Dalam Persaingan.

4 Tips Untuk Kekal “WIN” Dalam Persaingan.

BEWARE utk bisnes owner, usahawan, peniaga, agen, stokis, bagaimana nk sentiasa kekal menang dlm persaingan yg smkn mncabar skrg ni?

Ramai yg mengeluh, yg gusar, yg susah hati sbb sales mkn MENJUNAM, customer mkn KURANG, susah nk closing prospek skrg ni.

Tu tak masuk lgi dgn kes pancung memancung sesama agen, kes sailang customer, kes buang harga, ishh mcm2 kes lg lah.

“Siapa yg ada MSLH camni? Mai habaq lekaih”

Nk bg tips ni..

“Sy masta, sy! Fening dgn persaingan yg smkn dahsyat skrg. Camne nk UP balik sales sy ni?”

Ekceli, ramai yg hadapi mslh cmni. 9/10 usahawan akn berdpn dgn mslh prsaingan.

Nak tak nk, kena terima hakikat, RAMAI org nk berniaga sbb desakkn taraf hidup yg mncabar..Ramai yg dah terjun buat bisnes, lbh2 lg bisnes on9.

Dr satu sudut, persaingan sbnrnya bagus. Bila smkn ramai pniaga yg jual produk yg sama, masing2 akn lbh kreatif utk win hati customer.

Cthnya kreatif dlm promosi, tambh value pd customer, support yg lbh mantap, free gift dll.

Cuma, yg X SYOKnya bila muncul prsaingan yg tak sihat.

Ada yg ambil jln singkt buang harga tak masuk akal, kes curi kastemer kat page org lain dn mcm2 lagi.

‘Siapa yg ada buat cmni, baik ngaku..’

“Eh taklah, sy tk buat pong cenggitu..”

Bagus2 jgn amalkan ye, sbnrny byk lg cara lain yg blh dilakukan utk win dlm prsaingan.

Ambik pen, kerta atau copy dlm notepad tips2 yg masta nak share nih wokeh..

Here we go..

 

1. KUMPUL DATABASE

Bnd yg TERRRR sgtlh PENTING.. Ramai dh sifu2 bisnes yg gesa kumpul database prospek dan pelanggan. Mrk yg kmpul database mpny advantage utk mhantar personal promotion marketing trus ke prospek

Database yg sgt drekemenkn utk dikumpul adlh spt NAMA, EMAIL, TEL prospek atau pelanggan anda. Anda blh hantar kmpen marketing menrusi email, sms, wassap, telegram dll channel pmsrn tanpa perlu risau diganggu gugat olh pesaing anda yg mgkn sdg ‘spy’ teknik pmsrn anda.

 

2. OFFER VALUE ADDED KPD PROSPEK.

Fakta mmbuktikn, hrg murah x smestinya akn menang. Harga mahal x semestinya sukar utk dijual. Pointnya adlh, harga bkn penentu ssorg peniaga tu akan menang dlm prsaingan.

Cara yg lbh efektif adlh dgn mnawarkn added value pd prospek anda. Tawarkn ssuatu tawarn yg org lain tak berikan. Cth mudh ialah dgn twarkn bonus extra bg setiap pembelian. Beli spsg baju free tudung. gitulah cth mudhnya

Prospek lbh suka mdpt ‘extra value’, mrk akn lihat ia something yg brbaloi utk dibeli. Blh jg offer group support, tips2 mingguan scr prcuma dsbgnya. Cuma prlukn sedikit kreativiti sj.. x caya, cer try!
.
.

3. CIPTA USP YG ATTRACT ORG MEMBELI

Apa itu USP? USP rngksn kpd Unique Selling Proposition. Apa yg mmbezakn anda dgn org lain? knp prospek kena beli dr anda, bukan org lain?

Haah, confirm ada yg blur kt sini.. Cth USP yg familiar ddgr mcm Qu Puteh tu, dgn tagline nya ‘qu puteh, qu puteh barulah puteh’..

Ekceli, prdk yg tu bknlah luarbiasa sgt. Berlmbk produk yg sama dn serupa dgn produk qu puteh tu kat pasaran. Bila adanya USP dan kelainan spt tu, prospek akan mmbygkan keunikkan yg trdpt dlm produk tu.

Scr x lgsung, USP mampu mmbawa anda kluar dr zon prsaingan yg sengit. Lbh mudh utk win hati prospek, bbanding jika tiada USP.

Got it?

 

4. BINA TRUST, BINA KREDIBILITI.

Pnh dgr ayat ni?
“Org mmbeli bkn krn produk, tp krn si penjual.”

Byk faktor yg mendorong ssorg prospek mmbeli dr anda. Selain dr produk, slh satu sbb yg kukuh adalah krn anda brjy menimbulkan aura prospek tu mmbeli dr anda. Sbb tu pntg ssgt utk mmbina kredibiliti & trust dihati prospek anda..

“Bgmn cara nk bina trust dn krebiliti ni masta?’

Antara yg disarankan:
– Pastikan page mggunakn wajah sendiri.
– Gunakan cover image yg berkualiti
– Update page dgn post2 terkini spy page nmpk terurus.
– Update information dgn lgkp & betul.
– Jawab reply, komen, pm dr prospek dgn pantas.

So..

Persaingan mmg wujud dimana-mana. sure takleh lari punye..

Nk tk nk anda sbg usahawan, sentiasa plu kreatif dlm memikirkn strategi-strategi utk win dlm persaingan

Biarkn mrk bermain di padang mrk, dn anda bermain di padang anda. Jgn pula anda ikut serta main dipdg mrk tu. Bila main dipadang sendiri, anda ada advantage utk menang!

Apa yg pntg adlh ‘don gibab’ bila brdpn dgn psrsaingan wokeh..

BE STRONG!

 

Import Contacts

Fungsi Import Contacts membantu anda untuk import senarai database yang anda ada dengan cepat dan mudah ke dalam app Automation SMS.

Sekiranya anda mempunyai bilangan database yang agak besar, anda boleh compile semua data dan maklumat tersebut untuk di import sekaligus ke dalam list. Ia lebih mudah berbanding memasukkan setiap maklumat satu persatu secara manual. Sekaligus akan menjimatkan banyak masa dan tenaga anda.

 

Nota: Anda boleh menggunakan file berformat .csv atau .txt yang mengandungi header dan dipisahkan dengan koma (comma separated) untuk proses import.

 

Cara untuk import contacts:

A. Choose a list for new contacts

Pilih kempen list yang anda ingin import menerusi dropdown list tersebut. Database yang baru diimport nanti akan disimpan dalam list berkenaan

 

B. Select data source to be imported:

  1. Imported from external text file (gmail/outlook/yahoo/Automation SMS and other exported file) – Anda boleh import dari pelbagai sumber tersebut menerusi file berformat .csv atau .txt
  2. Import from your device contact – Proses paling mudah, tidak memerlukan sebarang file untuk diimport. Sistem akan import semua senarai contact dari phone book anda secara automatik. Anda juga boleh memilih untuk import contacts dari group tertentu jika ada.

 

C. Select operation:

Anda boleh memilih salah satu dari 4 senarai dibawah untuk menentukan jenis operasi yang akan berlaku semasa proses import dijalankan.

  1. Add to the list and subscribe new contacts – Contacts yang baru diimport akan di subscribe kedalam list tersebut dan statusnya akan ditandakan sebagai ‘active’ dan ‘subscribe’. Sekiranya contacts yang sama telah wujud, duplicate contacts mungkin akan wujud.
  2. Remove old contacts from the list and subscribe new contacts – Contacts yang baru diimport akan di subscribe kedalam list tersebut dan statusnya juga akan ditandakan sebagai ‘active’ dan ‘subscribe’. Sekiranya contacts yang sama telah wujud, data yang lama akan dipadamkan dan digantikan dengan data import yang baru. Duplicate contacts tidak wujud.
  3. Unsubscribe new contacts – Contacts yang baru akan diimport ke dalam list berkenaan tetapi statusnya akan ditandakan sebagai ‘unsubscribe’. Duplicate contacts mungkin akan wujud.
  4. Remove old contacts from the list and unsubscribe new contacts – Contacts yang telah wujud akan dipadamkan dari list terlebih dahulu. Contacts yang baru akan diimport ke dalam list berkenaan tetapi statusnya akan ditandakan sebagai ‘unsubscribe’. Duplicate contacts tidak wujud kerana data terdahulu telah dipadamkan.

 

D. Select duplicate check:

Anda boleh memilih untuk memeriksa contacts yang telah wujud didalam mana-mana kempen list anda samada untuk membenarkan atau tidak membenarkan duplicate contacts

  1. Thick – Jika anda tidak mahu import contacts yang telah wujud. Tiada duplicate contacts akan berlaku. (disarankan)
  2. Unthick – Jika anda mahu import contacts yang telah wujud. Duplicate contacts akan berlaku.

 

C. Sync contact to Mailerlite:

Anda boleh memilih untuk sync import contacts anda ke email autoresponder Mailerlite.

  1. Thick – Sekiranya anda mahu sync import contacts ke akaun Mailerlite anda. (Pastikan anda telah melakukan setting yang sepatutnya dan anda mempunyai langganan akaun Mailerlite yang aktif).
  2. Unthick – Jika anda tidak mahu sync import contacts ke akaun Mailerlite anda.

 

D. Select import type:

  1. Normal import – Operasi normal import
  2. Quick import – Disarankan untuk anda menggunakan quick import kerana fungsi ini lebih fleksibel dan menyokong kebanyakkan file import termasuk excel 2003, .csv, .txt dengan format pelbagai. (disarankan)

 

Rujukan tambahan.

Sekiranya anda kurang pasti format yang perlu digunakan untuk melakukan proses import, anda boleh download contoh format dibawah:

  1. Download full format spreadsheet disini. (Dalam format excel .csv)
  2. Download simple format disini. (Dalam format .txt)
  3. Download quick format disini, (Dalam format .txt)

Affendi Hussin

Affendi Hussin

Founder at MastaMobile
Masta Mobile diasaskan oleh Affendi Hussin untuk berkongsi segala kepakaran, teknik dan strategi pemasarannya untuk rujukan dan membantu lebih ramai usahawan online. Beliau berpengalaman luas dalam pemasaran mobile dan internet marketing sejak 2010 lagi..
Affendi Hussin

Latest posts by Affendi Hussin (see all)

Column Visibility

Fungsi Column Visibility digunakan untuk anda paparkan atau sembunyikan sesetengah column didalam table database. Ianya membantu memudahkan anda memaparkan atau menyembunyikan sebarang maklumat database yang anda kehendaki.

Cara menggunakan fungsi Column Visibility:

  1. Klik Column Visibility pada menu utama
  2. Pilih mana-mana data yang anda kehendaki
  • Thick Untuk paparkan column
  • Unthick – Untuk sembunyikan column

Anda boleh melihat perubahan yang berlaku didalam menu Manage Groups and Contacts

Affendi Hussin

Affendi Hussin

Founder at MastaMobile
Masta Mobile diasaskan oleh Affendi Hussin untuk berkongsi segala kepakaran, teknik dan strategi pemasarannya untuk rujukan dan membantu lebih ramai usahawan online. Beliau berpengalaman luas dalam pemasaran mobile dan internet marketing sejak 2010 lagi..
Affendi Hussin

Latest posts by Affendi Hussin (see all)

Melakukan Maintenance

Maintenance membolehkan anda melakukan 3 jenis operasi iaitu:

  1. Backup
  2. Restore
  3. Empty device inbox.

Untuk fungsi backup dan restore, anda mempunyai pilihan samada melakukannya secara manual atau automatik.

 

1. Backup.

Anda boleh memilih mana-mana option dibawah untuk melakukan backup.

  1. All contact list – untuk melakukan backup kepada database didalam setiap kempen list anda.
  2. All history and trigger – untuk melakukan backup kepada sms blasting & schedule.
  3. Everything (Include blacklist) – melakukan backup kepada semua data yang tersimpan didalam app termasuk sms, database, blacklist dan segala setting yang telah anda lakukan. – DISARANKAN…

Cara melakukan backup.

  1. Pilih option terakhir yang disarankan iaitu Everything (include blacklist) untuk anda backup keseluruhan data yang tersimpan.
  2. Select operation > Do backup
  3. Klik Run.
  4. Pilih folder tertentu yang anda simpan, atau simpan didalam root directory secara default.
  5. Berikan apa-apa nama yang mudah untuk anda ingati.
  6. Klik Save..
  7. Selesai! File anda telah dibackup dalam format .zip.

 

2. Restore

Sekiranya anda ingin kembali ke setting asal atau tetapan terdahulu, anda boleh menggunakan fungsi restore. Sistem akan overwrite semua data kepada setting terdahulu. Pastikan anda telah mempunyai sekurang-kurangnya satu file yang telah dibackup!

Cara melakukan restore.

  1. Ikuti seperti langkah melakukan backup diatas.
  2. Pada Select operation > Do restore
  3. Klik Run.
  4. Pilih file backup yang anda nak restore.
  5. Klik OK, dan sistem akan overwrite kepada setting terdahulu mengikut setting file backup tersebut..

 

AMARAN: Berhati-hati apabila melakukan restore terutama sekali sekiranya anda sedang aktif menjalankan kempen pemasaran atau mengumpul database. Anda mungkin akan kehilangan data terkini sekiranya anda tidak melakukan backup!

 

Backup frequency.

Backup frequency adalah kaedah untuk anda melakukan backup secara automatik. Berbeza dengan kaedah backup dan restore diatas lebih menjurus kepada melakukan backup secara manual.

Anda sangat disarankan untuk menggunakan fungsi backup frequency ini untuk mengaktifkan fungsi automatik backup supaya anda kekal selamat sekiranya berlaku sebarang masalah diluar jangkaan.

Anda boleh memilih untuk;

  1. Daily backup – Melakukan automatik backup setiap hari. (disarankan)
  2. Weekly backup – Melakukan automatik backup setiap minggu.
  3. Kedua-duanya sekali.

1. Daily Backup – Anda boleh setkan masa bilakah sistem akan menjalankan operasi automatik backup. Untuk mengubah setting masa, anda boleh hold click beberapa saat pada masa tersebut, dan paparan setting masa akan muncul.

2. Weekly Backup – Anda boleh setkan hari dan juga masa bilakah sistem akan menjalankan operasi automatik backup. Untuk mengubah setting hari dan masa, anda boleh hold click beberapa saat pada masa tersebut, dan paparan setting hari dan masa akan muncul.

 

C. Empty Device Inbox.

Fungsi ini membantu anda melakukan pemadaman (delete atau clean up) sms dengan cepat dan pantas ke atas inbox messaging anda. Ianya sangat bermanfaat untuk digunakan sekiranya anda mempunyai begitu banyak sms yang tersimpan didalam inbox messaging anda.

 

Nota: Menyimpan terlalu banyak sms didalam inbox anda boleh menyebabkan smartphone anda menjadi berat dan perlahan. Sebaiknya lakukan pembersihan sekali-sekala supaya penggunaan memory smartphone anda dapat dijimatkan. Ianya juga membantu mengekalkan prestasi terbaik smartphone anda.

 

Anda boleh memilih untuk melakukan pemadamam:

  1. Only read or sent messages – Melakukan pemadaman untuk sms yang telah dibaca dan sms yang telah dihantar.
  2. Only unread messages – Melakukan pemadaman untuk sms yang belum dibaca.
  3. Ruangan Message must contains – Melakukan pemadamam sms yang mengandungi keyword atau perkataan tertentu.
  4. Melakukan pemadaman berdasarkan tarikh tertentu. Anda boleh melakukan pemadaman sms dengan memasukkan tarikh tertentu yang lebih spesifik di dalam ruangan kotak from date – to date.

 

Affendi Hussin

Affendi Hussin

Founder at MastaMobile
Masta Mobile diasaskan oleh Affendi Hussin untuk berkongsi segala kepakaran, teknik dan strategi pemasarannya untuk rujukan dan membantu lebih ramai usahawan online. Beliau berpengalaman luas dalam pemasaran mobile dan internet marketing sejak 2010 lagi..
Affendi Hussin

Latest posts by Affendi Hussin (see all)